Temperature u porastu, košava kvari pravi letnji dan

Prvi dan vikenda vraća leto u naše krajeve. Biće sunčano i veoma toplo, temperatura i do 31 stepen. Lep i sunčan dan kvariće samo košava, koja će povremeno biti olujne jačine. Uveče na zapadu i severozapadu ponegde pljusak.

Danas će biti pretežno sunčano, toplo i vetrovito sa umerenim, u košavskom području i na planinama jakim, a na jugu Banata i olujnim jugoistočnim vetrom.

Krajem dana i tokom noći na zapadu i severozapadu naoblačenje, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Najniža temperatura od 10 na jugu Srbije do 20 na jugu Banata, najviša dnevna od 24 do 31 stepeni. Udari vetra mogu dostizati brzinu veću od 17 m/s.

Veoma toplo i u nedelju i ponedeljak, ali uz poneki pljusak.

U nedelju promenljivo oblačno, u većini mesta periodima sunčanog vremena, a na severu i zapadu ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uz manji pad temperature. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, na jugu Banata jak jugoistočni, još ujutro i pre podne sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od 12 do 20, najviša od 24 na severu do 30 stepeni na jugoistoku. Za nedelju se predviđa lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina.

U ponedeljak promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 12 do 18, najviša od 25 do 30 stepeni. RHMZ upozorava na lokalnu pojavu grmljavina sa ili bez padavina.

Izvor: RTS / RHMZ

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar