Na “Gradini” otkriven auto pun kafe

Carinici su na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrovgrada sprečili krijumčarenje preko 30 kilograma kafe iz Italije koju su dvojica bugarskih državljana pokušala bez prijavljivanja da prenesu preko granice, navode iz Uprave carina.

Poznato je da su akcizni proizvodi uvek atraktivni za krijumčarenje, a među njima je i kafa. Krijumčarenje kafe nije česta pojava, ali je upravo jedan takav slučaj za vikend zabeležen na izlazu prelaza Gradina.

U saopštenju se kaže da je prekršaj otkriven 4. oktobra u popodnevnim časovima kada je na red za redovnu kontrolu na izlazu iz zemlje došao mercedes bugarskih registarskih oznaka.

Automobilom je upravljao bugarski državljanin koji je sa još jednim sunarodnikom putovao iz Italije ka Bugarskoj.

Iako su oba putnika rekla da nemaju ništa da prijave, carinici su sumnjajući u njihovu izjavu odlučili detaljno da pregledaju vozilo.

Čim su otvorili gepek automobila, službenike carine i policije zapahnuo je miris kafe kojom je bio ispunjen ceo prtljažni prostor.

Reč je o kafi marke ”portorico” i to o čak 500 kapsula kafe, 57 pakovanja mlevene kafe od po 250 grama, ali i 9 pakovanja kafe u zrnu od po 1 kilogram i još 14 pakovanja od po 500 grama.

Celokupna količina otkrivene kafe je privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka protiv vozača koji se izjasnio kao vlasnik, a na pitanje carinika šta će mu tolika kafa i zašto je nije prijavio, rekao je da je na to jednostavno – zaboravio, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar