Opština Dimitrovgrad nagradila učesnice takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”

Nakon uspešnog prestavljanja na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope” i osvojenog drugog mesta, za učesnice iz Dimitrovgrada lokalna samouprava je organizovala prijem i laptop računarima nagradila ove mlade talentovane devojke.

This image has an empty alt attribute; its file name is 94-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 95-1-1024x683.jpg

Nagrade su im uručili Jelena Đorđević, većnica za omladinu i turizam i Dejan Milev, većnik za obrazovanje i informisanje.

Milev je u svom obraćanju medijima rekao da devojke poseduju veliki talenat i poželeo im da tako nastave i u budućnosti, a lokalna samouprava će, prema njegovim rečima, nastaviti da podržava slične aktivnosti najboljih dimitrovgradskih učenika.

This image has an empty alt attribute; its file name is 96-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 97-1-1024x683.jpg

Dimitrovgrad su na takmičenju predstavljale Marija Georgiev, Helena Stojanov, Selena Mladenović, Petra Dimitrov i Una Petrov. One su izvele pesmu “I stand” koja je 2016. godine predstavljala Republiku Češku na takmičenju za Eurosong.

Devojke su se zahvalile za poklon opštine, a u njihovo ime novinarima se obratila Helena Stojanov. Ona je istakla da ovaj prijem, kako njoj, tako i ostalim devojkama znači puno i dodala da je time lokalna samouprava dokazala da se ponosi njima, Izrazila je nadu da će “Srbija u ritmu Evrope” ponovo doći u Dimitrovgrad, kao i da će uspeti da prođu audiciju i da se na sledećem takmičenju okite titulom najboljih.

Bilo je to prvo i veoma uspešno učesće Dimitrovgrada na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope” i očekivanja su da će i naredne godine talantovana deca Dimitrovgrada predstavljati svoj grad na ovom svojevrsnom muzickom spektaklu.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar