a

AMSS: Oprez za volanom zbog vlažnih kolovoza

Zbog kiše saobraćaj se u Srbiji odvija po mokrim i klizavim kolovozima. Na deonicama koje prolaze kroz useke i klisure postoji mogućnost sitnih odrona, dok na putevima na kojima se izvode radovi može doći povremeno do usporenije vožnje.

Vozačima se savetuje poseban oprez za volanom na regionalnom putu kroz kanjon reke Jerme, gde postoji mogućnost pojave odrona zbog vlažnog i kišovitog vremena.

Stoga, iz Auto-moto saveza Srbije savetuju svim učesnicima u saobraćaju da zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima i stanju na putu.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji prolazi se bez zadržavanja, a slično je i na putničkim terminalima na graničnim prelazima na kojima nema zadržavanja, kažu u Upravi saobraćajne policije i dodaju da se teretna motorna vozila zadržavaju nešto duže prilikom izlaska iz zemlje na graničnim prelazima ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Na najfrekfentnijim graničnim prelazima postavljene su kamere koje prate intenzitet saobraćaja i vreme prolaska. Kamere se uživo mogu pratiti na zvaničnom sajtu AMSS-a.

T. Petrov (izvor: AMSS / Uprava saobraćajne policije)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar