U Srbiji 168 novih slučajeva koronavirusa, jedna osoba preminula

U poslednja 24 sata na koronavirus je testirano 4.976 osoba, od kojih je 168 pozitivno, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od posledica koronavirusa preminula je još jedna osoba, pa je ukupan broj umrlih od početka epidemije 762. Na respiratorima su 22 osobe.

Zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je da do sada nije razmatrana mogućnost uvođenja rigoroznih mera u Srbiji u borbi protiv koronavirusa.

Ona je, na pitanje TV Prva da li je isključena mogućnost uvođenja policijskog časa i ograničavanja kretanja, odgovorila da se sve mere “vrte” oko nošenja maski i fizičke distance koje su dovoljno efikasne, ali u slučaju da ih svi primenjuju.

Lek “remdesivir” koji se koristi u borbi protiv Covida-19 biće od ponedeljka u svim bolnicama, rekao je državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirasad Đerlek.

Sanitarna inspekcija je u septembru i prvoj nedelji oktobra obavila 4.633 inspekcijska nadzora primene preventivnih mera u sprečavanju širenja koronavirusa, a sudiji za prekršaje podnete su 294 prijave.

Izvor: covid19.rs / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar