U Srbiji stiže jesenje vreme sa kišom i padom temperature

Stižu oblaci i zahlađenje sa obilnom kišom, zbog koje će na snazi naredna dva dana u Srbiji biti narandžasto meteo upozorenje. U RHMZ-u kažu da se obilna kiša danas očekuje na zapadu i jugozapadu Srbije sa količinon padavina od 20 do 50 litara po kvadratu za 24 časa, lokalno i više. Posle podne, uveče i u toku noći padavinska zona širiće se preko centralnih krajeva ka istoku zemlјe. U toku noći na visokim planinama moguć je sneg.

Prestanak kiše u utorak u jutarnjim satima na jugozapadu, a sredinom dana i u ostalim krajevima Srbije. Vetar slab i umeren, u skretanju sa južnog na zapadni i severozapadni. Najviša dnevna temeratura od 12 na zapadu i severozapadu do 23 stepena na jugoistoku.

I u Beogradu oblačno, hladno, kišovito, naročito posle podne. Temperatura do 15 stepeni.

Meteorolozi hladno jesenje i vetrovito vreme najavljuju i za utorak. Najniža temperatura od 6 do 13, a najviša od 10 do 16 stepeni. Količina padavina veća od 30 l/m² za 12 sati.

U sredu suvo i malo tolije uz delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 8, a najviša dnevna od 16 do 20 stepeni.

Za četvrtak sinoptičari najavljuju promenljivo oblačno, od sredine dana mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren jugoistočni. Najniža temperatura od 7 do 12, a najviša od 17 do 21 stepen.

U periodu od 16. do 20. oktobra biće promenljivo oblačno vreme, povremeno s kišom. Temperatura u petak oko proseka za ovaj period godine, a zatim u padu.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar