a

VIDEO: Radko Vlajkov i Dimitar Canev posetili Pirot

Ambasador Republike Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov i generalni konzul u Nišu Dimitar Canev sa saradnicima posetili su Pirot. Goste je najpre primio gradonačelnik Vladan Vasić.

Vlajkov i Vasić su izrazili obostrano zadovoljstvo zbog velikog broja uspešno realizovanih projekata prekogranične saradnje, ali takođe se raduju i budućoj saradnji i projektima za dobrobit Srbije i Bugarske. Takođe, razgovaralo se i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 182-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 183-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 184-1024x683.jpg

Posle prijema kod gradonačelnika, Vlajkov i Canev su posetili Slobodnu zonu Pirot i razgovarali sa direktorom Vladimirom Ilićem, nakog čega je usledila poseta Pirotskom upravnom okrugu, gde su se susreli sa načelnicom Draganom Tončić.

“Mi imamo odličnu saradnju sa svim opštinama u Pirotskom okrugu. Cilj današnje posete je da steknemo kompletan uvid u oblasti turizma i investicija i da zvanično predstavimo novog generalnog konzula Republike Bugarske u Nišu Dimitra Caneva. Veoma sam zadovoljan današnjom posetom. Detaljno smo sa Vladanom Vasićem razgovarali o novim mogućnostima, kako o privlačenju investicija, tako i o svim pogodnostima koje nudi Slobodna zona” – rekao je ambasador Vlajkov.

Generalni konzul Dimitar Canev je takođe izrazio zadovoljstvo zbog saradnje sa opštinama u okrugu i dao svoju garanciju da će se dobra saradnja nastaviti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 185-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 186-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 187-1024x683.jpg

Načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić je istakla da je na sastanku diskutovano i o turizmu i investicionim poslovima, s obzirom da na teritoriji tri lokalne samouprave u okrugu postoje slobodne zone.

Nakon Pirota, Vlajkov i Canev su posetili i opštinn Dimitrovgrad, a za nekoliko dana planirana je i poseta Babušnici.

Pogledajte u celosti izjave koje su za medije dali Dragana Tončić, Radko Vlajkov i Dimitar Canev.

Novinar: Teodora Petrov
Snimatelj i montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
oktobar 2020
www.far.rs

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar