VIDEO: Radko Vlajkov i Dimitar Canev posetili Pirot

Ambasador Republike Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov i generalni konzul u Nišu Dimitar Canev sa saradnicima posetili su Pirot. Goste je najpre primio gradonačelnik Vladan Vasić.

Vlajkov i Vasić su izrazili obostrano zadovoljstvo zbog velikog broja uspešno realizovanih projekata prekogranične saradnje, ali takođe se raduju i budućoj saradnji i projektima za dobrobit Srbije i Bugarske. Takođe, razgovaralo se i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 182-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 183-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 184-1024x683.jpg

Posle prijema kod gradonačelnika, Vlajkov i Canev su posetili Slobodnu zonu Pirot i razgovarali sa direktorom Vladimirom Ilićem, nakog čega je usledila poseta Pirotskom upravnom okrugu, gde su se susreli sa načelnicom Draganom Tončić.

“Mi imamo odličnu saradnju sa svim opštinama u Pirotskom okrugu. Cilj današnje posete je da steknemo kompletan uvid u oblasti turizma i investicija i da zvanično predstavimo novog generalnog konzula Republike Bugarske u Nišu Dimitra Caneva. Veoma sam zadovoljan današnjom posetom. Detaljno smo sa Vladanom Vasićem razgovarali o novim mogućnostima, kako o privlačenju investicija, tako i o svim pogodnostima koje nudi Slobodna zona” – rekao je ambasador Vlajkov.

Generalni konzul Dimitar Canev je takođe izrazio zadovoljstvo zbog saradnje sa opštinama u okrugu i dao svoju garanciju da će se dobra saradnja nastaviti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 185-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 186-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 187-1024x683.jpg

Načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić je istakla da je na sastanku diskutovano i o turizmu i investicionim poslovima, s obzirom da na teritoriji tri lokalne samouprave u okrugu postoje slobodne zone.

Nakon Pirota, Vlajkov i Canev su posetili i opštinn Dimitrovgrad, a za nekoliko dana planirana je i poseta Babušnici.

Pogledajte u celosti izjave koje su za medije dali Dragana Tončić, Radko Vlajkov i Dimitar Canev.

Novinar: Teodora Petrov
Snimatelj i montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
oktobar 2020
www.far.rs

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar