a

Na “Gradini” pronađene skupe injekcije u krovu kabrioleta

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili neobičan pokušaj krijumčarenja skupih injekcija sakrivenih u prostoru za smeštaj pokretnog krova jednog automobila.

Prekršaj je otkriven 11. oktobra kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao automobil „BMW kabrio“ nemačke registracije.

Njime je sam putovao 40-godišnji nemački državljanin turskog porekla, koji je carinicima „pao u oči“ i zbog toga što se u rano jutro vozio u otvorenom automobilu iako spoljna temperatura nije bila nimalo prijatna.

Na pitanje da li ima nešto za prijavljivanje odgovorio je odrično i zaista u automobilu nije bilo ničega sem torbi sa ličnim prtljagom.

Na zahtev carinika da podigne krov automobila putnik se opirao, tvrdeći da to nije moguće, zbog navodnog kvara na mehanizmu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 204-1024x683.jpg

Time je samo izazvao dodatnu sumnju, nateravši carinike da se pozabave podizanjem pokretnog krova njegovog automobila.

Ispostavilo se da je sumnja bila opravdana, jer kada je krov ipak podignut, u šupljinama za njegov smeštaj pronađeno je preko 130 injekcija „genotropina“ od 12 mg, čija je vrednost procenjena na oko 27.000 evra.

Zbog očigledne namere da prokrijumčari skupe injekcije hormona rasta, putnik je zajedno sa robom i automobilom predat u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar