U Srbiji nova 152 slučaja koronavirusa, preminule još dve osobe

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 7.177 osoba, a registrovana su 152 nova slučaja, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od posledica koronavirusa preminule su još dve osobe, pa je ukupan broj umrlih povećan na 767. Na respiratorima su 22 pacijenta.

Iako je u Srbiji u ovom trenutku epidemiološka situacija u poređenju sa regionom, Evropom i svetom najbolja, upravo je ovo trenutak kada treba biti i najodgovorniji i poštovati preventivne mere.

Koronavirus je trenutno najrašireniji u populaciji od 20 do 40 godina, a najčešće se prenosi na zabavama i slavljima i svuda gde ima masovnog okupljanja.

Situacija u osnovnim i srednjim školama je za sada pod kontrolom, studenti su se vratili na fakultete i u studentske domove, i oni će biti pod posebnim nadzorom.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo koronavirusa kod šest korisnika i osam zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.078, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 427, dodaje se u saopštenju.

Izvor: covid19.rs / srbija.gov.rs / RTS

Foto: Mirjana Minja Milić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar