Dodeljene nagrade najboljim učenicima OŠ “Hristo Botev” u Dimitrovgradu

U sali Centra za kulturu u Dimitrovgradu dodeljene du nagrade najboljim učenicima Osnovne škole “Hristo Botev”, a ujedno je lokalnoj samoupravi prikazana i prezentacija Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima na temu “Rekonstrukcija školskog dvorišta”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 250-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 251-1024x683.jpg

Novčane nagrade je učenicima – Mateji Andonov, Jovanu Đorđeviću, Lari Ivanov, Sari Jelenkov, Urošu Jelenkovu, kao i muškim i ženskim ekipama za takmičenja u stonom tenisu, odbojci i fudbalu dodelio opštinski većnik za obrazovanje i informisanje Dejan Milev. Tim povodom Milev je rekao da je pomoć u obrazovanju potrebna svima, a pogotovu najboljim učenicima.

“To su već, za nekoliko godina, kompletne ličnosti koje će se baviti određenim problemima i na lokalu. Mi se iskreno nadamo da će se u svom procesu obrazovanja realizovati što bolje. Učenike generacija ćemo naknadno nagraditi” – dodao je Milev.

This image has an empty alt attribute; its file name is 252-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 253-1024x683.jpg

Što se tiče rekostrukcije dvorišta škole Milev je kazao da je neophodno potražiti i alternativne izvore finansiranja kroz različite fondove i fondacije, jer je ovo prvi put da je inicijativa Učeničkog parlamenta značajnijeg obima, u finansijskom smislu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 254-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 255-1024x683.jpg

“Prošle godine se završilo renoviranje škole i primećuju se razne pukotine i nepravilnosti u dvorištu. Naša velika želja je da školsko dvorište bude uređeno, jer za nas učenike bi to značilo mnogo” – rekla je predsednica Učeničkog parlemanta Una Mančev.

This image has an empty alt attribute; its file name is 256-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 257-1024x683.jpg

Direktorka Katarina Simeonov je istakla da škola dugi niz godina nastoji da reši problem uređenja školskog dvorišta, međutim, zbog rekonstrukcije i drugih projekata nisu do sada bili u prilici da to i pokrenu.

“Verujem da ćemo ispuniti želju đaka i naredne godine rekostruisati školsko dvorište” – dodala je Simeonov.

Takođe, rekla je da je od uvođenja vanrednog stanja škola prekinula sve nastavne aktivnosti, a tako su prekinuta i planirana takmičenja.

“Naši učenici će, ako sve bude u redu, na proleće imati priliku da se dokazuju i da pokažu svoja znanja, kako bi zaslužili ovako vredne nagrade” – naglasila je Simeonov.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar