a

Na Gradini sprečen pokušaj krijumčarenja 3.000 komada različitih cigareta

Carinici svakodnevno staju na put tzv. „mravljem švercu“, odnosno putnicima koji u ličnom prtljagu krijumčare manje količine robe, najčešće cigareta. Obično se radi o onima koji pokušavaju da ih ilegalno prenesu do zemalja Zapadne Evrope gde je njihova cena znatno viša u odnosu na balkanski region.

Tako je 17. oktobra na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada, u saradnji sa policijom, sprečen pokušaj krijumčarenja 3.000 komada različitih cigareta, navode iz Uprave carina.

U saopštenju se kaže da je prekršaj otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao putnički kombi bugarskih registarskih oznaka sa troje putnika.

Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje troje bugarskih državljana su rekli da osim ličnog prtljaga imaju i po dva boksa cigareta, što prevazilazi količinu od 50 cigareta koliko se bez prijavljivanja sme uneti u Srbiju.

Ubrzo je utvrđeno da to nije bilo sve Detaljnom kontrolom je u kesama kod prednjih sedišta pronađeno devet boksova, a potom u jednom od kofera u prtljažniku, još dvanaest boksova cigareta „marlboro“, „davidov“, „danhil“ i „parlament“, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar