a

Tri plasmana za bosilegradske učenike na republičku smotru najboljih stonotenisera

Učenici bosilegradske osnovne škole “Georgi Dimitrov” i Gimnazije učestvovali su na okružnom takmičenju u stonom tenisu koje je juče održano u Surdulici. Na nadmetanju su pokazali zavidno stonotenisko umeće i ostvarili tri plasmana na republičku smotru najboljih stonotenisera.

Nikola Zaharijev je ostvario plasman na republičko takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji kod osnovaca, dok je ekipno to učinio muški tim – Nikola Zaharijev, Borislav Grigorov i Miljan Ilijev. Plasman na republičko nadmetanje ostvarila je i ženska ekipa bosilegradske Gimnazije u sastavu Miljana Vasilev, Marija Petkov i Ivana Borisov.

Bosilegradske osnovce i srednjoškolce na takmičenju u Surdulici predvodili su nastavnici fizičkog vaspitanja Mihajlo Jojić i Vladica Mitov.

Republičko takmičenje u stonom tenisu biće održano 29. i 30. oktobra u Aleksincu.

A. Todorov

Foto: Fejsbuk stranica Stonoteniski klub “Mladost” Bosilegrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar