U Srbiji preminule još dve osobe, 326 novozaraženih

U poslednja 24 sata u Srbiji su preminule još dve osobe od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj umrlih od početka epidemije povećan na 780, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od poslednjeg preseka stanja, na koronavirus su testirane 7.242 osobe, a registrovano je novih 326 slučajeva zaraze. Na respiratorima je 25 pacijenata.

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu doktor Predrag Sazdanović rekao je za RTS da se epidemija polako budi svuda u Srbiji. Istakao je da je veoma pesimističan.

“Veoma sam pesimističan, ne poštuju se mere, razne gluposti vidimo preko društvenih mreža. Zaključak je jednostavan – ovde moramo da budemo danas pametni da se sutra ne bismo brinuli”, rekao je Sazdanović.

Načelnik dijagnostičko-radiološkog centra KBC “Dr Dragiša Mišović” Đorđe Lalošević istakao je da će virus gripa praviti velike probleme, ali se na skeneru može prepoznati da li je reč o gripu ili Covidu.

Upozorava da svi moramo da vodimo računa i da pravilno nosimo maske, kako se bolnice ne bi napunile kovid pacijentima.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo Covid-19 kod sedam korisnika i 11 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.082, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 429.

Izvor: covid19.rs / srbija.gov.rs / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar