a

ZZJZ Pirot: Bez novih slučajeva u Pirotskom okrugu

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, u Pirotskom okrugu nisu zabeleženi novi slučajevi koronavirusa. Od pristiglih 5 uzoraka iz laboratorije IZJZ Niš svi su negativni.

U okrugu su do danas potvrđena 384 slučaja od kojih je najviše u Pirotu – 260, Beloj Palanci – 82, Babušnici – 38 i Dimitrovgradu – 4. Od početka epidemije do danas registrovano je 28 umrlih lica sa područja okruga.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se četiri osobe od kojih nijedna nije sumnjiva na Covid-19.

U saopštenju se navodi da je epidemiološka situacija nesigurna i nestabilna i da se povećava broj pregleda u kovid ambulantama.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot možete pogledati OVDE.

T. Petrov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar