Nova tri smrtna slučaja i još 757 novozaraženih koronavirusom u Srbiji

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 6.822 osobe, od kojih je 757 nalaza pozitivno na koronavirus, kao i da su u poslednja 24 sata preminule još tri osobe.

U saopštenju se kaže da je ukupan broj smrtnih slučajeva uvećan na 789, a da je procenat smrtnosti 2,03 odsto.

Hospitalizovano je 616 pacijenata, pri čemu se na respiratorima nalaze 23 osobe. Ukupan broj registrovanih slučajeva od početka epidemije je 38.872, dok je broj testiranih osoba 1.278.277, stoji u saopštenju.

Zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 20 korisnika i 20 zaposlenih.

Postojeće protivepidemijske mere Kriznog štaba veoma su efikasne ukoliko se poštuju, poručuju nadležni.

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove, dr Goran Stamenković rekao je za RTS da je tokom prethodne noći u prvom zajedničkom inspekcijskom nadzoru kontrolisano 40 objekata u Beogradu i podneto 15 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka.

Najčešći prekršaji su u ugostiteljskim objektima, a najviše u noćnim klubovima, naglasio je Stamenković.

Kontrola inspekcije rada pokazuje da set mera Novog pravilnika za sprečavanje širenja zarazne bolesti, koji je od polovine avgusta obavezan i za poslodavce i za zaposlene, daje rezultate.

Izvor: srbija.gov.rs / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar