a

ZZJZ Pirot: Od 10 uzoraka 4 pozitivna u Pirotskom okrugu, u oktobru preminule 3 osobe

Prema najnovijem izveštaju ZZJZ Pirot u Pirotskom okrugu još 4 lica pozitivna su na Covid-19 od 10 pristiglih rezultata uzoraka. Tako se broj zaraženih povećao na 390. Najviše zaraženih je u Pirotu – 266, zatim u Beloj Palanci – 82 i u Babušnici – 38, dok je najmanje zaraženih u Dimitrovgradu – 4.

U Zavodu kažu da je od početka epidemije do danas registrovano 28 umrlih lica sa područja okruga, a od posledica koronavirusa u oktobru su preminule 3 osobe.

U poslednje dve nedelje došlo je do povećanja broja pregleda u Covid ambulantama, a epidemiološka situacija je ocenjena kao nesigurna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu.

Potrebno je i dalje dosledno i odgovorno poštovati sve mere prevencije, stoji u saopštenju ZZJZ Pirot.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot možete pogledati OVDE.

T. Petrov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: T. Petrov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar