a

VIDEO: Dimitrov – Osoba pozitivna na Covid-19 smeštena u KC Niš, gradska pijaca će raditi i ovog petka

Jedna osoba iz Dimitrovgrada pozitivna je na Covid-19. Ona je sa teškim oblikom upale pluća smeštena u Klinički centar Niš. Nekoliko lica na teritoriji opštine su sa upalom pluća sa sumnjom na Covid infekciju. To je za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Dimitrov je kazao da je pojačano javljanje u kovid ambulanti i da je njih 15 danas došlo na pregled. U narednom periodu očekuje se porast obolelih na teritoriji opštine, pa je obavezno poštovanje svih mera.

Zbog trenutne situacije danas je zasedao Stručno-operativni tim koji je Štabu za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad dao preporuke za nove mere, koje će biti donete u toku dana.

“Poenta je sprečiti veće zaražavanje ljudi i pojačati kontrole na onim mestima gde su veća okupljanja. Prvenstveno su to ugostiteljski objekti, u kojima je zabranjena svaka organizacija proslava, slavlja i muzike uživo. Takođe, neće biti rekreativnog sporta u Sportskoj hali, a radiće samo za profesionalne klubove” – rekao je predsednik opštine i dodao da će gradska pijaca raditi i ovog petka, a od sledećeg je već moguće zatvaranje.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
oktobar 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar