Šest pacijenata preminulo, zaražene još 1.384 osobe u Srbiji

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 9.457 osoba, od kojih su 1.384 nalaza pozitivna. U poslednja 24 sata preminulo je šest pacijenata.

U saopštenju se navodi da je broj smrtnih slučajeva od početka epidemije 809, a procenat smrtnosti je 1.86 odsto. Hospitalizovano je 1.012 pacijenata, a na respiratorima su ukupno 44.

Iako je epidemiološka situacija zabrinjavajuća stručnjaci kažu da potpuno zatvaranje nije opcija.

Epidemiolog Predrag Kon kaže da je za nešto restriktivnije mere, ali da smatra da bi situacija bila prevladana i uz poštovanje onih koje su već na snazi.

Kon ističe da je za nošenje maski i na otvorenom i dodaje da Krizni štab insistira na sprovođenju mera koje bi bile dovoljne da se situacija koliko-toliko drži pod kontrolom.

Načelnik stacionarnog odeljenja KBC “Dragiša Mišović”, dr Predrag Savić, navodi za RTS da se u toj ustanovi trenutno nalazi 158 obolelih od kovida, od kojih je 30 na intenzivnoj nezi, a 12 na respiratoru.

Kako je istakao, svi kapaciteti zgrade Interne klinike, zgrade urologije i zgrade otorinolaringologije su potpuno zauzeti.

Izvor: srbija.gov.rs / RTS / covid19.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar