a

ZZJZ Pirot: Još tri novozaražena koronavirusom, dva iz Dimitrovgrada, jedan iz Pirota

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot u Pirotskom okrugu od 12 uzoraka registrovana su još tri slučaja koronavirusa – dva iz Dimitrovgrada i jedan iz Pirota.

Od početka epidemije registrovana su ukupno 402 slučaja, od kojih je najviše u Pirotu – 274, zatim u Beloj Palanci – 83, Babušnici – 38 i Dimitrovgradu – 7.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se četiri pacijenta sa pneumonijom, a jedan je prebačen u Klinički centar Niš.

U saopštenju Zavoda navodi se da je epidemiološka situacija u okrugu nesigurna, sa tendencijom prelaska u nepovoljnu, dok se na području opštine Dimitrovgrad procenjuje kao preteća sa tendencijom prelaska u nepovoljnu.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot pogledajte OVDE.

T. Petrov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: T. Petrov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar