VIDEO: Dimitrov – Još jedan slučaj koronavirusa u Dimitrovgradu, jedna osoba preminula

Pacijent iz Dimitrovgrada koji je bio na respiratoru u Nišu preminuo je jutros. Na teritoriji opštine Dimitrovgrad registrovano je još jedno lice koje je pozitivno na Covid-19, dok se za njih 3 čekaju rezultati. To je za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

“Praktično situacija nije dobra. Nalazimo i nove klastere. Trudimo se da virus zadržimo van Doma zdravlja. Videćemo da li ćemo uspeti u tome” – dodao je Dimitrov.

On kaže da je danas u Covid ambulanti do 13:00 časova pregledano 15 osoba, dok je situacija u Predškolskoj ustanovi “8. septembar” i Domu za stare stabilna. Takođe navodi da je preporuka da deca od 5. razreda pohađaju nastavu onlajn.

“Mi tražimo i od Ministarstva prosvete da se uvede onlajn nastava kompletno za opštinu Dimitrovgrad. U Osnovnoj školi ima pozitivnih slučajeva, postoji i nekoliko sumnjivih slučajeva među nastavnim osobljem, tako da ništa nije bezbedno. U ovom trenutku je bitno zaustaviti širenje virusa, jer deca virus mogu da prošire” – kazao je Dimitrov.

Tokom jučerašnjeg dana zbog nepovoljne epidemiološke situacije u opštini Dimitrovgrad proglašena je vanredna situacija. Između ostalog, zabranjeno je okupljanje više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru, obavezno je korišćenje zaštitne maske na javnim mestima, zabranjen je rad pijace i ugostiteljskih objekata od 21:00 do 6:00 časova i preporučen rad od kuće.

Detaljnije u telefonskom razgovoru sa Vladicom Dimitrovim.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar