VIDEO: TV serijal “Riznice Srbije” – Bube nisu strašne (epizoda 8)

Osma epizoda “Bube nisu strašne” deo je obrazovnog TV serijala za decu „Riznice Srbije – očima i rečima deteta“ namenjenog upoznavanju prirodnog i kulturnog nasleđa Srbije. Ima za cilj da deci predškolskog i školskog uzrasta približi važnost očuvanja, negovanja i održivog korišćenja prirodnih resursa, ugroženih biljnih i životinjskih vrsta i njihovih staništa, ali i materijalnog i nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije.

Ova epizoda upoznaje decu sa svetom insekata i životom pčela, leptira i mrava, kako bi se otklonio uobičajeni strah dece od ovih stvorenja i izgradio određeni stepen poštovanja prema ovom mikrosvetu. Prikazana je istinska lepota biološke raznovrsnosti i društveni život insekata kroz dečju prizmu.

U epizodi učestvuje: Angel Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Grafički dizajn: Maringoo
Administrator: Saša Radivoev
Novinar: Slobodan Aleksić
Stručni konsultant: Sergej Ivanov
Scenario: Teodora Petrov
Koordinator projekta: Slaviša Milanov
Producent: Petar Videnov
Reditelj: Aleksandar Todorov
Produkcija: Udruženje Emblema – FAR TV
2020.
www.far.rs

Ovaj medijski sadržaj je deo projekta „Riznice Srbije – očima i rečima deteta“ – obrazovni serijal za decu namenjen upoznavanju prirodnog i kulturnog nasleđa Srbije, koji se sufinansira sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, u okviru konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za televizije u 2020. godini.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar