VIDEO: Dimitrov – Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu alarmantna, virus prisutan skoro svuda, zatvaraju se škole

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je jako loša, virus je prisutan skoro svuda. Povećan je broj pacijenata sa upalom pluća, neki su sa veoma teškim kliničkim slikama. Rezultati juče testiranih osoba na COVID-19 su pozitivni, danas testirano još desetak uzoraka. Lokalna samouprava zabranila rad školama na dve nedelje. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Dimitrov ističe da je Staračkom domu poslata preporuka da uđe u petnastodnevni karantin, a isto tako poslat je i dopis Zavodu za javno zdravlje Pirot u kome se navodi da se traži epidemiolog koji će se aktivno uključiti u rad Stručno-operativnog tima pri Opštinskom štabu za vanredne situacije.

Predsednik opštine navodi da se bolest raširila svuda i ima je takoreći u svim kolektivima. Pozitivnih i sumnjivivih ima, kako naglašava, u lokalnoj samoupravi, u Policijskoj stanici, u Elektrodistribuciji, u osnovnoj školi, u Javnom preduzeću “Komunalac”, u Pošti, u Domu zdravlja. Preporučeje građanima da se u Dom zdravlja javljaju samo u slučaju da dobiju temperaturu ili kašalj.

Dimitrov ističe da će Opštinski štab sutra razmatrati mogućnost da zatraži pomoć vojske koja bi trebalo da obezbedi Dom zdravlja i da učestvuje u pooštravanju mera izolovanih kontakata, kao i da se pobrine za naredbu štaba koja se odnosi na zabranu okupljanja više od pet lica na otvorenom prostoru.

Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju u gradu on je zamolio sve ugostitelje da ozbiljno razmotre da sami smanje radno vreme svojih objekata, kao i da obustave rad na dve nedelje jer u ovom trenutku, kako kaže, nije pametno boraviti u njima.

Dimitrov poziva sugrađane da budu maksimalno odgovorni i da sede kod kuće jer je virus bukvalno svuda.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar