VIDEO: Prekinut obrazovno-vaspitni rad u osnovnoj školi i gimnaziji u Dimitrovgradu

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije na teritoriji opštine Dimitrovgrad, a na osnovu naredbe Opštinskog štaba za vanredne situacije, obrazovno-vaspitni rad u osnovnoj školi “Hristo Botev” i gimnaziji “Sveti Kirilo i Metodije” prekinut je od 5. do 20. novembra.

Direktorka osnovne škole Katarina Simeonov je rekla za FAR da je preporuka Opštinskom štabu bila da se od 16. novembra nastavi sa onlajn nastavom, ali uzimajući u obzir ozbiljnost situacije Štab nije mogao da donese drugačiju odluku, osim da prekine rad škole.

“U školi ima lica koja su pozitivna na Covid-19, jedno lice iz reda vannastavnog osoblja, ima nastavnika i učenika koji su u samoizolaciji zbog ljudi iz njihove bliže porodice koji imaju simptome. Mi ćemo kroz plan nadoknade predložiti da nadoknada izgubljenih dana krene već od 16. novembra putem onlajn nastave, ukoliko okolnosti dozvole” – dodala je Simeonov.

Direktor gimnazije Bratislav Stamenov je za FAR kazao je da je preporuka da se učenici pridržavaju svih propisanih mera i da se brinu o svom zdravlju.

“Deca su kući zbog trenutne situacije, a časovi će biti nadoknađeni. U toku dana napravićemo i plan” – kazao je Stamenov.

Detalje možete čuti u telefonskom razgovoru koje je FAR snimio sa direktorima osnovne škole i gimnazije.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar