a

ZZJZ Pirot: Od 2. do 4. novembra 26 pozitivnih u Pirotskom okrugu – 16 iz Pirota i 10 iz Dimitrovgrada

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, od 2. do 4. novembra uzorkovan je 81 bris od kojih je 26 pozitivnih – 16 iz Pirota i 10 iz Dimitrovgrada, što je 35% pozitivnosti, dok se za 7 uzoraka čekaju rezultati.

Tako se ukupan broj zaraženih u Pirotskom okrugu od početka epidemije do sada popeo na 428, po gradovima: Pirot – 290, Bela Palanka – 83, Babušnica – 38 i Dimitrovgrad – 17.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči se 7 bolesnika sa pneumonijom, kažu u Zavodu i napominju da je od ponedeljka 2. novembra povećan broj pregleda u Covid ambulantama na području okruga, naročito u Dimitrovgradu i Pirotu za oko 30% u odnosu na prethodnu nedelju.

Danas su uzorkovana i poslata na analizu još 22 brisa u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot možete pogledati OVDE.

T. Petrov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar