VIDEO: Dimitrov – Još 5 novozaraženih u Dimitrovgradu, Zadušnice i Mitrovdan bez prisustva građana

U Dimitrovgradu je registrovano još 5 pozitivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Nekoliko dana unazad u kovid ambulanti se javlja pedesetak pacijenata na dnevnom nivou. Danas je urađeno preko 20 snimaka pluća, a registrovane su 2 do 3 pneumonije. Stanje troje pacijenata koji se nalaze na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Pirotu je stabilno, a za sada nema podataka o zdravstvenom stanju pacijentkinje koja se nalazi u Nišu. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Predsednik opštine je naveo da je Opštinski štab za vanredne situacije doneo naredbu da se Zadušnice i Mitrovdan obeležavaju bez prisustva građana i dodaje da je takva odluka u interesu građana, kako se bolest ne bi raširila i kako bi se sačuvali ljudski životi.

Apeluje na građane da poštuju sve uvedene protivepidemijske mere kako bi se sprečili kontakti i širenje bolesti. Situacija je krajnje ozbiljna i Dimitrov poziva građane da ostanu kod kuće, a da u slučaju izlaska obavezno nose zaštitne maske.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar