a

ZZJZ Pirot: Od 2. do 5. novembra u Pirotskom okrugu 36 pozitivnih, 19 iz Pirota, 15 iz Dimitrovgrada i 2 iz Bele Palanke

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot od 2. do 5. novembra uzorkovana su 103 brisa od kojih je 36 pozitivnih, 19 iz Pirota, 15 iz Dimitrovgrada i 2 iz Bele Palanke, što je 35% pozitivnosti i nagli porast broja obolelih u odnosu na oktobar, kada je za mesec dana registrovano 22 slučaja koronavirusa.

U Zavodu kažu da je od početka epidemije registrovano 438 slučajeva zaraze, od čega u Pirotu – 293, Beloj Palanci – 85, Babušnici – 38 i u Dimitrovgradu – 22, dok je ukupan broj preminulih 29 sa područja okruga.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči se 7 pacijenata sa pneumonijom, u Covid ambulantama povećan je broj pregleda, naročito u Pirotu i Dimitrovgradu za oko 30% u odnosu na prethodnu nedelju. Danas je uzorkovano i na analizu poslato 45 briseva.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot možete pogledati OVDE.

T. Petrov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: T. Petrov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar