a

U Srbiji posle maglovitog jutra sunčan dan, isto i u nedelju

U većem delu Srbije jutros je zabeležen prizemni mraz i magla, koja se u Vojvodini, po kotlinama i duž rečnih tokova zadržala i pre podne.

Posle toga pretežno sunčano, a uveče i tokom noći ponovo formiranje magle u nižim predelima. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 1 do 6, najviša dnevna od 12 do 15 stepeni u predelima sa maglom niža.

I u nedelju ujutru u većini krajeva prizemni mraz, u nižim delovima magla i niska oblačnost koja će se ponegde u Vojvodini, po kotlinama i duž rečnih tokova zadržati i pre podne.

Sledi razvedravanje i pretežno sunčano vreme da bi se uveče i tokom noći ponovo formirala magla u nižim predelima. Vatar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni.

Najniža temperatura od 1 do 6, najviša dnevna od 13 do 16 stepeni, u predelima sa maglom niža. Meteorolozi i naredne sedmice u Srbiji ne očekuju padavine.

Slobodan Aleksić (izvor: RHMZ)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar