Slađan Stanković: U Pčinjskom okrugu još 43 novozaražene osobe, epidemiološka situacija izrazito nepovoljna, ali pod kontrolom

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Vranje, na području Pčinjskog okruga od 131 uzorka 43 su pozitivna na Covid-19. Ovo je za RTV Vranje izjavio epidemiolog Slađan Stanković.

On kaže da je najveći broj obolelih iz Vranja – 19, zatim iz Preševa 9, Bujanovca 7, a po 4 novoobolela su iz Vladičinog Hana i Surdulice.

Stanković naglašava da je epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu izrazito nepovoljna, ali pod kontrolom. To prema njegovim rečima označava da su svi oboleli sa težim kliničkim slikama zbrinuti i da su konstantno pod lekaskim nadzorom.

U Covid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 99 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 74, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Vranja. Uzorkovana je krv kod 73 pacijenta i sačinjeno 48 RTG pluća. Takođe, urađena su 63 brza testa, a bronhopneumonija dijagnostikovana je kod 7 pacijenata.

U Covid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 64 pacijenta, od kojih su 53 pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 58 pacijenata, na kiseoniku 25. Primljeno je 5 pacijenata, a otpuštena 4, od kojih je 1 transportovan za Surdulicu. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih postelja je 116.

Izvor: vranje.org.rs / rtv-vranje.rs

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar