a

ZZJZ Pirot: Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu se pogoršava

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot od 7. novembra, na teritoriji Pirotskog okruga još 13 osoba je pozitivno na koronavirus od pristiglog 41 uzorka. U saopštenju stoji da je u periodu od 2. do 6. novembra uzorkovano 149 briseva, od kojih je 49 pozitivnih – 25 iz Pirota, 20 iz Dimitrovgrada i 4 iz Bele Palanke, što je 33 odsto pozitivnosti i nagli porast broja obolelih u odnosu na oktobar.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz Kliničkog centra Niš i zdravstvenih ustanova iz okruga, od početka epidemije do sada koronavirus laboratorijski je potvrđena kod 451 osobe, po gradovima – u Pirotu 299 pozitivnih, u Beloj Palanci 87, u Babušnica 38 i Dimitrovgradu 27. U Pirotskom okrugu od posledica kovid infekcije ukupno je preminulo je 29 lica.

U Zavodu kažu da se na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči 9 pacijenata sa pneumonijom, dok je jedan bolesnik prebačen u Klinički centar Niš i dodaju da je od ponedeljka 2. novembra povećan broj pregleda u Covid ambulantama na području okruga, naročito u Dimitrovgradu i Pirotu za oko 40% na dnevnom nivou u odnosu na prethodnu nedelju.

Kompletan izveštaj ZZJZ u Pirotu za 7. novembar pogledajte OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar