U Srbiji tokom dana niska oblačnost i magla

U Srbiji, u većem delu zemlje, danas maglovito, tek ponegde će se sredinom dana nakratko pojaviti sunce, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Sredinom dana će ponegde doći do kratkotrajnog podizanja magle, dok će na planinama biti pretežno sunčano.

Duvaće slab, promenljiv vetar. Najviša dnevna temperatura od šest stepeni u mestima sa maglom do 15 stepeni.

Slično vreme i u utorak, samo s malom razlikom u temperaturi. Najniža od 0 do 6, najviša temperatura od 6 u mestima s maglom, do 14 stepeni u sunčanim predelima.

U sredu, veći deo dana u Vojvodini, po kotlinama i duž rečnih tokova magla ili niska oblačnost, a ponegde se očekuje i slaba sipeća kiša. U brdsko-planinskim predelima i u predelima bez magle biće pretežno sunčano.

Vetar slab uglavnom jugoistočni, na jugu Banata i u Pomoravlju i umeren. Najniža temperatura od 2 do 6, najviša od 10 do 14 stepeni.

U četvrtak ujutro u nižim predelima i po kotlinama magla ili niska oblačnost, ponegde sa sipećom kišom. Sredinom dana sa sunčanim periodima, na planinama pretežno sunčano.

Vetar slab, promenljiv, na jugu Banata i u Pomoravlju još ujutro umeren, a zatim u slabljenju. Najniža temperatura od 1 do 6, najviša od 10 do 14 stepeni.

Oblačno i tmurno biće i u periodu od 13. do 17. novembra. Ponegde će sipiti i kiša, osim u brdsko-planinskim predelima, gde se očekuje pretežno sunčano vreme.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar