a

Luksuzno alkoholno piće, cigarete i nargile zaplenjeni na “Gradini”

Carinski i policijski službenici graničnog prelaza “Gradina” zaplenili su mnoštvo žestokih pića, cigareta, nargila i aroma za njih, a prekršaj je otkriven 8. novembra, saopšteno je iz Uprave carina Republike Srbije.

U saopštenju stoji da je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao putnički kombi mercedes francuskih registarskih oznaka. Nјime je iz Turske ka Francuskoj putovao bračni par francuskih državljana turskog porekla, tvrdeći da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje za carinsku kontrolu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 119-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 120-1024x683.jpg

Međutim, tokom detaljnog pregleda ispod sedišta kombija i u koferima sa garderobom pronađeno preko 1.000 paklica cigareta ”Marlboro”, ”Camel” i aroma za nargile ”Al Fakher” i ”Balli”. Daljom kontrolom su ispod sedišta i u ručnom frižideru carinici zatekli čak 40 flaša viskija, votke i mnogih drugih žestokoh pića, kao i 24 nargile ”Adnan Alrasid” i ”Hookah”. Među pićima su dominirali burbon i viski – 30 flaša raznih poznatih marki ”Jack Daniels”, ”Ballantines”, ”Chivas Regal”, ”Red Label”, ”Grants”, ali je pored toga, otkriveno i 10 flaša francuskog konjaka ”Hennessy”, nemačkog likera ”Jegermajster” i švedske ”Absolut vodke”. Pored luksuznih alkoholnih pića, cigareta i aroma za nargile, među zaplenjenom robom bila su i 24 nargila ćupa.

Sva otkrivena neprijavljena roba je zadržana do okončanja prekršajnog postupka, saopštava Uprava carina.

Izvor i foto: carina.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar