a

VIDEO: Goran Vasilov – Otvorena nova Covid ambulanta u Bosilegradu

U sklopu Doma zdravlja u Bosilegradu juče je otvorena Covid ambulanta zbog produženja epidemijskog talasa na teritoriji Pčinjskog okruga. Nova Covid ambulanta sastoji se iz tri prostorije – čekaonice, lekarskog kabineta i dela gde će pacijenti primati terapije. To je u telefonskom razgovoru za FAR rekao direktor Doma zdravlja dr Goran Vasilov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 122-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 123-1024x683.jpg

Vasilov je naglasio da su izgradnjom ovog izdvojenog objekta obezbeđeni uslovi da kovid pacijenti budu pregledani i lečeni van prostorija hitne pomoći i drugih lekarskih kabineta bosilegradskog Doma zdravlja.

“Terapiju istovremeno mogu da primaju od 3 do 5 pacijenata. Pacijenti sa blažom kliničkom slikom biće smešteni upravo u Covid ambulanti, dok će oni sa težom slikom biti poslati u Vranje i Surdulicu” – dodao je direktor Doma zdravlja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 124-1024x683.jpg

Vrednost projekta iznosi oko 3 miliona dinara, a sredstva je obezbedila opština Bosilegrad uz podršku Doma zdravlja. Izvođač radova je Javno preduzeće “Direkcija za građevinsko zemljište i puteve opštine Bosilegrad”, a na otvaranju Covid ambulante, pored medicinskog osoblja i direktora Doma zdravlja, prisustvovali su predsednik opštine Vladimir Zaharijev i zamenik predsednika Stefan Stojkov.

Detaljnije u izjavi Gorana Vasilova.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Stefan Pavić
Foto: NRT Bosilegrad
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar