U Srbiji 3.536 zaraženih i 21 preminuo

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminula je 21 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 936, objavilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirana 12.514 osoba i registrovano je 3.536 slučajeva zaraze. Na respiratorima su 143 pacijenta.

Stručnjaci ocenjuju da je zbog sve većeg broja obolelih i hospitalizovanih epidemiološka situacija blizu katastrofalne.

U bolnicama je sve više hospitalizovanih. Privremena Covid bolnica u “Štark areni” se ubrzano puni. Trenutno je smešteno 447 pacijenata, a ukupno je 510 kreveta. Koordinator ove privremene bolnice dr Vlado Batnožić kaže za RTS da je 250 pacijenata na kiseoniku i da je reč o dosta ozbiljnim pacijentima sa jednostranom ili obostranom upalom pluća koji zahtevaju ozbiljnu kliničku terapiju.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da situacija u školama u vezi sa koronavirusom nije alarmantna i za sada ne ukazuje na potrebu njihovog zatvaranja. Naveo je da se razgovara o ideji da zimski raspust bude istovremeno za sve učenike na celoj teritoriji Srbije i da će to biti tema sledeće sednice Kriznog štaba.

Izvor: covid19.rs / RTS

Foto: Mirjana Minja Milić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar