U Srbiji 19 preminulih i još 3.341 osoba novozaražena

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 13.008 osoba, od kojih je 3.341 nalaz pozitivan na koronavirus, a u poslednja 24 sata preminulo je 19 pacijenata.

U saopštenju se kaže da je broj smrtnih slučajeva od početka epidemije 955, a procenat smrtnosti 1.29 odsto. Navodi se da su hospitalizovana 3.343 pacijenta, a na respiratorima se nalazi 151.

Broj testiranih osoba od početka epidemije je 1.468.164, a ukupan broj registrovanih slučajeva je 73.765, stoji u saopštenju.

U Palati Srbija održana je sednica Kriznog štaba, a članovi tog tela su napustili Palatu bez obraćanja medijima. Očekuje se da će tokom dana biti saopšteno šta je Krizni štab odlučio o novim merama za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom.

Kako navodi reporter RTS-a, izvesno je da će, zbog pogoršane epidemijske situacije, biti uvedene nove mere.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorio je da jutros u Beogradu nije bilo nijednog slobodnog mesta u bolnici za obolele od korone i istakao da je krajnje vreme da budemo jedinstveni i da se u određenom narednom periodu odreknemo nepotrebnih kontakata.

Izvor: srbija.gov.rs / RTS / covid19.rs

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar