VIDEO: Dimitrov – Još 9 pozitivnih u Dimitrovgradu, jedna pacijentkinja preminula u KC Niš

Od jučerašnjih 9 testiranih uzoraka na COVID-19 svi su pozitivni. Jedna starija pacijentkinja poreklom iz Dimitrovgrada koja je bila smeštena u Kliničkom centru Niš je preminula. Epidemiološka situacija u gradu je nepromenjana u odnosu na prethodnih nekoliko dana, U Domu zdravlja registrovano još desetak novih upala pluća. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Predsednik opštine kaže da su hospitalizovani pacijenti u Nišu i Pirotu u stabilnom stanju, kao i da su od jutros još tri pacijenta transportovana za Pirot.

Dimitrov ističe da se epidemija javlja u porodicama, odnosno klasteri su porodični i na taj način se u ovom trenutku širi epidemija. Ostali putevi prenošenja virusa, kako kaže, su prilično blokirani jer se sve mere poštuju, škole ne rade, a ugostiteljski objekti rade do 21:00 čas.

Navodi da će vanredna situacija u opštini najverovatnije u ponedeljak biti produžena na još dve nedelje, ali i očekuje da se postepeno smanjuje broj obolelih od koronavirusa.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar