a

VIDEO: Dimitrov – Još sedam novozaraženih u Dimitrovgradu

U Dimitrovgradu je registrovano još 7 pozitivnih slučajeva na koronavirus. Manji je broj pacijenata koji su se javili danas u kovid ambulantu. U Domu zdravlja urađeno 15-ak snimaka pluća, od čega je 10-ak pneumonija. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Dimitrov ističe da je dvoje pacijaneta pušteno iz Kliničkog centra u Nišu i da se tamo sada nalazi samo jedno lice iz Dimitrovgrada čije je stanje stabilno. Na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Pirotu se nalazi 5 osoba i njihovo stanje je, prema rečima predsednika opštine, takođe stabilno.

This image has an empty alt attribute; its file name is 159-1024x683.jpg

Mere u Dimitrovgradu se poštuju, ali treba da prođe određeni vremenski period kako bi se smanjili prvi pregledi i kako bi se sve svelo samo na kontrole i sporadične slučejeve, navodi Dimitrov i dodaje da će od ponedeljka sigurno biti produžena vanredna situacija jer su, kako kaže, brojke i dalje velike što se tiče javljanja u kovid ambulantu i registrovanih pneumonija.

Više detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar