a

Još 52 nova slučaja koronavirusa u Pčinjskom okrugu

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje, od 144 uzorka 52 lica su pozitivna na koronavirus u Pčinjskom okrugu.

Najviše novozaraženih je u Vranju – 33, u Bujanovcu je registrovano 11 pozitivnih, u Vladičinom Hanu – 5 i u Preševu – 3. U odnosu na ukupan broj testiranih procenat pozitivnosti je 36 odsto.

Prema poslednjem preseku, u Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite do sada je testirano 37 osoba, a 11 lica je pozitivno – 5 korisnika i 6 zaposlenih.

U osnovnim školama koronavirus je potvrđen kod 4 učenika, a u srednjim školama kod 3, kažu u ZZJZ Vranje.

U Covid ambulanti 65 prvih pregleda

U Covid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 112 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 65, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Vranja. Uzorkovana je krv kod 85 pacijenata i sačinjeno 57 RTG pluća. Urađen je 71 PCR test i 66 brzih testova, a bronhopneumonija dijagnostikovana je kod 11 pacijenata.

U Covid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 58 pacijenata, od kojih je 50 pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 55 pacijenata, na kiseoniku 30. Primljeno je 10 pacijenata, otpušteno 4, od kojih je jedan transportovan u KC Niš. Trenutan broj slobodnih postelja je 122.

T. Petrov (izvor: Centar za javno zdravlje Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar