VIDEO: Dimitrov – Mladi sve više oboljevaju, vanredna situacija i dalje na snazi

Mladi u Dimitrovgradu sve više oboljevaju, čak su i sa teškim kliničkim slikama. Vanredna situacija i dalje na snazi. Broj pregleda od jutros u kovid ambulanti je 44, od čega su 18 novih i 26 kontrolnih. Za vikend tri pacijenta transportovana na grudno odeljenje Opšte bolnice u Pirotu i jedan u KC Niš. Danas je testirano 9 pacijenata i njihovi rezultati će se znati najverovatnije do večeras. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

“Epidemiološka situacija je nepromenjena u odnosu na prethodni period, ali vikend i ponedeljak nisu period kada se mogu izvlačiti neki zaključci, ali ipak od sutra očekujem malo rasterećeniji rad kovid ambulante”, ističe Dimitrov.

On kaže da je u Domu zdravlja od jutros urađeno 40-ak rentgenografija pluća, od čega je čak 15 pneumonija i dodaje da se sve više mladih javlja u kovid ambulantu.

On apeluje na roditelje sa manjom decom da strogo kontrolišu njihov izlazak i druženje, a sto se tiče omladine na koju, kako kaže, roditelji uglavnom nemaju uticaj, savetuje da vode računa sa kim se druže, da poštuju mere i da izbegavaju svaki kontakt sa starijim ukućanima, kako bi ih na taj način zaštitili.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar