a

VIDEO: Dimitrov – Još 6 pozitivnih u Dimitrovgradu, građanima apel da budu samoodgovorni

U Dimitrovgradu registrovano 6 pozitivnih slučajeva na koronavirus, danas testirano još isto toliko osoba. Juče je zabeležen još jedan smrtni slučaj, osoba nije bila testirana, ali je imala upalu pluća. Stanje u kovid ambulanti nepromenjeno u odnosu na prethodni period. U Domu zdravlja od jutros registrovano još 10-ak novih pneumonija, 15-ak se prate. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Predsednik opštine je kazao da će Opštinski štab za vanredne situacije sutra doneti naredbu u kojoj će se definisati sve ono što su Republićki krizni štab i Vlada Republike Srbije precizirali. On je naglasio da će se naredba prvenstveno odnositi na smanjenje radnog vremena prodavnica i kladionica do 21:00 sat, a kako kaže, po novom Zakonu izmenjene su i kaznene odredbe, tako da će komunalni inspektori, prema njegovim rečima, moći da napišu kaznu na licu mesta.

On je zamolio sve one koji nisu testirani, a javili su se sa temperaturama da ostanu kod kuće i još jednom pozvao sve građane da budu samoodgovorni, nose maske, kao i da smanje kontakte na minimum.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar