VIDEO: Dimitrov – Još 6 pozitivnih u Dimitrovgradu, građanima apel da budu samoodgovorni

U Dimitrovgradu registrovano 6 pozitivnih slučajeva na koronavirus, danas testirano još isto toliko osoba. Juče je zabeležen još jedan smrtni slučaj, osoba nije bila testirana, ali je imala upalu pluća. Stanje u kovid ambulanti nepromenjeno u odnosu na prethodni period. U Domu zdravlja od jutros registrovano još 10-ak novih pneumonija, 15-ak se prate. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Predsednik opštine je kazao da će Opštinski štab za vanredne situacije sutra doneti naredbu u kojoj će se definisati sve ono što su Republićki krizni štab i Vlada Republike Srbije precizirali. On je naglasio da će se naredba prvenstveno odnositi na smanjenje radnog vremena prodavnica i kladionica do 21:00 sat, a kako kaže, po novom Zakonu izmenjene su i kaznene odredbe, tako da će komunalni inspektori, prema njegovim rečima, moći da napišu kaznu na licu mesta.

On je zamolio sve one koji nisu testirani, a javili su se sa temperaturama da ostanu kod kuće i još jednom pozvao sve građane da budu samoodgovorni, nose maske, kao i da smanje kontakte na minimum.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar