a

ZZJZ Pirot: Još 41 osoba pozitivna, situacija u Pirotskom okrugu se pogoršava

Situacija u Pirotskom okrugu iz sata u sat se pogoršava, a kod 41 osobe potvrđen je koronavirus od 64 pristiglih rezultata uzorka, od kojih su 22 u Pirotu, 11 u Beloj Palanci, 7 u Dimitrovgradu i 1 u Babušnici, stoji u najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Od 2. do 16. novembra uzorkovana su 423 brisa od kojih je 218 pozitivno – 115 iz Pirota, 70 iz Dimitrovgrada, 29 iz Bele Palanke i 2 iz Babušnice, što je 51.5% pozitivnosti i nagli porast broja obolelih.

U saopštenju stoji da je od početka epidemije na području okruga registrovano ukupno 620 slučajeva koronavirusa, po gradovima: Pirot – 380, Bela Palanka – 113, Dimitrovgrad – 77 i Babušnica – 40. Broj preminulih od početka epidemije je 31.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se 3 pacijenta sa pneumonijom.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot možete pogledati OVDE.

T. Petrov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar