U Srbiji danas oblačno i kišovito, do 12 stepeni

U Srbiji će danas biti oblačno, ponegde sa slabom kišom ili rosuljom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar će biti slab, promenljiv, krajem dana u košavskom području u skretanju na jugoistočni i pojačanju. Najviša dnevna od devet do 12 stepeni.

U četvrtak kratkotrajno razvedravanje, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati oblačno i tmurno vreme, ponegde sa sipećom kišom.

U petak stiže novo naoblačenje sa kišom i padom temperature koje će pre podne zahvatiti severne, posle podne i uveče proširiće se i na ostale predele.

Posle podne u planinskim predelima zapadne i južne Srbije počeće da pada sneg, koji se krajem dana i tokom noći očekuje ponegde i u brdsko-planinskim predelima.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, sredinom dana i posle podne ponegde i jak. Najniža temperatura od 0 do 4, najviša od 6 do 10 stepeni.

Oblačno i hladno u subotu, na severu suvo, u ostalim predelima ponegde sa slabima padavinama. U nižim predelima kiša, u brdsko-planinskim sneg. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 3, najviša od 4 do 7 stepeni.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar