a

VIDEO: Dimitrov: Još 4 novozaražena u Dimitrovgradu, samo uz poštovanje mera može da se izađe iz ove situacije

U Dimitrovgradu registrovana 4 pozitivna slučaja na koronavirus, danas testirano još 9 osoba. Epidemiološka situacija u gradu nepromenjena, s tim što je manji broj pacijenata sa teškim kliničkim slikama. U Domu zdravlja registrovano još 10-ak upala pluća. U Nišu hospitalizovano 3, u Pirotu 5 pacijenata. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 203-1024x683.jpg

Danas je Opštinski štab za vanredne situacije doneo naredbu, a prema rečima Dimitrova, ozbiljnija promena je u tome što se ograničava radno vreme svih objekata do 21:00 sat, osim apoteka i benzinskih pumpi.

I dalje se nalazimo u piku i nemamo više nekih ozbiljnijih mera koje možemo da donesemo. Svako je potencijalni nosilac zaraze i samo uz poštovanje mera može da se izađe iz novonastale situacije, zaključio je Dimitrov.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar