Čobanski stan “Natura Balkanike” spoj tradicije i turističke ponude

U okviru opštinskog projekta „Kulturna baština uvećava turističku vidljivost i atraktivnost opštine Dimitrovgrad“, Udruženje „Natura Balkanika“ iz Dimitrovgrada je izradilo drveni pokretni čobanski stan i stavilo ga na raspolaganje opštini. On će uskoro biti trajno postavljen u gradu kao mala turistička atrakcija i podsetnik na dane kada su čobanske kućice masovno korišćene na pašnjacima Stare planine, saopšteno je iz “Natura Balkanike”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 210-1024x683.jpg

Polugodišnji projekat je usmeren na konkretan doprinos razvoju kreativnosti, kulture i umetnosti kroz očuvanje kulturne baštine vezane za stočarstvo, podršku ženama kao marginalizovanoj društvenoj grupi i uvećanju turističke vidljivosti i atraktivnosti opštine Dimitrovgrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 211-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 212-1024x683.jpg

U septembru je realizovan sedmodnevni kurs tkanja za žene u Centru za održivi razvoj sela u Gulenovcima. Video materijal sa tog kursa i sa izrade čobanskog stana biće iskorišćen za realizaciju promotivnog turističkog filma o stočarskoj tradiciji opštine Dimitrovgrad. Film će krajem godine biti emitovan na TV Caribrod, a biće dostupan i na internet profilima “Nature Balkanike”.

Izvor i foto: Udruženje „Natura Balkanika“

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar