VIDEO: Dimitrov – U Dimitrovgradu 4 pozitivna slučaja, jedna pacijentkinja preminula

U Dimitrovgradu registrovana još 4 pozitivna slučaja koronavirusa, jedna pacijentkinja koja je bila smeštena u KC Niš preminula. Juče i danas urađeno 10-ak antigen testiranja, od čega je 30 odsto pozitivnih, ostali su negativni. U Domu zdravlja danas urađeno 20 rentgenografija od čega su 3 upale pluća, Kliničke slike bolje nego u prethodnim danima. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 254-1024x683.jpg

“Još uvek ne možemo da izvučemo zaključke na osnovu poslednja dva dana, ali epidemiološka situacija u gradu je bolja u odnosu na prethodnih nekoliko dana. Nadam se da polako izlazimo iz ovog talasa i da ćemo u narednoj nedelji već imati smanjenje obolelih”, istakao je predsednik opštine.

Dimitrov napominje da će od utorka, kad krenu rigoroznije mere i kad se smanji rad objekata do 18:00 časova, Opštinski štab za vanredne situacije početi sa kontrolama jer je, kako kaže, jako bitno da se zadrži bolja epidemiološka situacija i da ne dođe do opuštanja kod građana.

Javno preduzeće “Komunalac” vrši dezinfekciju u gradu po ustaljenom redosledu, a što se tiče zgrada tu su odgovorni upravnici tih stambenih objekata, zaključio je Dimitrov.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar