a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu još 38 pozitivnih

U Pirotskom okrugu još 38 osoba pozitivno je na Covid-19, od kojih je 17 iz Pirota, 9 iz Bele Palanke, 8 iz Dimitrovgrada i 5 iz Babušnice, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Ukupan broj zaraženih u Okrugu popeo se na 744, po gradovima: Pirot – 453, Bela Palanka – 132, Dimitrovgrad – 111 i Babušnica – 48, kažu u Zavodu.

U saopštenju stoji da se na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se 8 pacijenata sa pneumonijom – 5 iz Pirota, 2 iz Dimitrovgrada i 1 iz Babušnice.

U Zavodu epidemiološku situaciju u Beloj Palanci i Dimitrovgradu procenjuju kao vanrednu, u Pirotu kao nepovoljnu sa tendencijom prelaska u vanrednu, dok se na području opštine Babušnica procenjuje kao nesigurna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 23. novembar možete pogledati OVDE.

T. Petrov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar