a

Od 24. novembra vanredna situacija u opštini Babušnica

Na teritoriji opštine Babušnica danas je proglašena vanredna situacija zbog povećanja broja obolelih i daljeg širenja zarazne bolesti Covid-19. Ovu odluku je na telefonskoj sednici Štaba za vanredne situacije donela predsednica opštine Ivana Stojičić.

U odluci stoji da pijaca u Babušnici prestaje sa radom na dve nedelje i da će nadležna inspekcija kontrolisati poštovanje naloženih mera.

Na današnjoj telefonskoj sednici Štab je doneo naredbu kojom se radno vreme ugostiteljskih objekata, pozorišta, bioskopa, drugih ustanova kulture i pririđivača posebnih i klasičnih igara na sreću, ograničava i ti objekti neće raditi od 18:00 časova do 5:00 sati narednog dana, počev od 24. novembra.

Obavezno je korišćenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom, u situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti. Zabranjeno je javno okupljanje više od 5 osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru, a od ove mere izuzete su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice i slični objekti za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u odnosu na kvadraturu objekta. Omogućava se rad od kuće zaposlenima kod kojih radni proces to dopušta.

Obavljaće se stroga kontrola nošenja maski u vozilima javnog prevoza, kao i kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina i ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

U naredbi Štaba za vanredne situacije opštine Babušnica stoji da navedene mere važe 14 dana i biće iznova razmotrene u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Detaljnije na zvaničnom sajtu opštine Babušnica, fejsbuk stranici opštine i Info-servisu Doma kulture.

T. Petrov (izvor: zvanična fejsbuk stranica opštine Babušnica)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar