a

VIDEO: Dimitrov – Još 4 pozitivna slučaja na koronavirus u Dimitrovgradu

U Dimitrovgradu su registrovana još 4 pozitivna slučaja na koronavirus, od ukupno 6 testiranih uzoraka. U protekla 24 sata u kovid ambulantu se javilo 110 pacijenata. U Domu zdravlja urađena 51 rentgenografija, od čega su 8 pneumonija. 27 ljudi sa upalom pluća se prate od ranije. U KC Niš hospitalizovano 13 pacijenata, na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Pirotu 2. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Opštinski štab za vanredne situacije je prilagodio naredbu Vlade Republike Srbije na teritoriji opštine Dimitrovgrad. Njome će kako kaže Dimitrov, ugostiteljski objekti i kladionice raditi do 18:00 sati, dok će prodavnice i dalje raditi do 21:00 čas.

Dimitrov još jednom apeluje na sve građane da se poštuju preventivne mere, pogotovo da nose maske u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom gde nije moguće da se napravi socijalna distanca, zatim da svedu kontakte na minimum i da bez preke potrebe ne napuštaju svoje domove.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar