Na “Gradini” zaplenjeno preko 210 hiljada evra i oko pola kilograma zlatnog nakita

Na graničnom prelazu “Gradina” carinici su danas u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja preko 210.000 evra i oko pola kilograma zlatnog nakita, saopšteno je iz Uprave carina Republike Srbije

U saopštenju stoji da je prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojeno taksi-vozilo bugarskih registarskih oznaka, kojim je pored taksiste putovalo još dvoje bugarskih državljana.

This image has an empty alt attribute; its file name is 307-1024x683.jpg

Prilikom susreta sa carinicima 56-godišnja žena i njen 24-godišnji sin su rekli da putuju u Hrvatsku kod stomatologa i da nemaju ništa da prijave, sem ličnog prtljaga i dozvoljenog iznosa novca. Međutim, na samom početku pregleda, u džepovima jakne koju je majka nosila na sebi pronađeno 82.500 evra. Daljom kontrolom u rancu njenog sina pronađeno je još 10.000 evra, da bi potom i u ženinom rancu bilo pronađeno nešto više od 118.000 evra. U tom istom rancu pronađen je i neseser sa oko 500 grama zlatnog nakita.

Sav novac, ukupno 210.650 evra, zlato i putnike u dalju nadležnost preuzeli su policija i tužilaštvo, saopštava Uprava carina.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar