a

Tri nagrade za osnovnu školu “Hristo Botev” na likovno-literarnom konkursu Instituta “Batut”

Osnovna škola “Hristo Botev” iz Dimitrovgrada osvojila je tri nagrade na tradicionalnom likovno-literarnom konkursu Centra za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije “Batut” i Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Za likovni rad na temu “Zdravlje na usta ulazi” u kategoriji mlađih razreda nagrađena je učenica I-1 razreda Danka Bojkov. Na temu “Zdrave navike za zdrave zube” nagrađene su učenice IV-2 razreda Hana Petrović i Lola Borisov, dok je Nikolina Petrov iz I-1 razreda dobila nagradu na temu “Podrži dojenje za zdraviju planetu”.

Konkurs je održan u okviru obeležavanja kampanja “Oktobar – mesec pravilne ishrane”, “Nedelja zdravlja usta i zuba” i “Svetska i nacionalna nedelja dojenja”, a najbolji radovi na nacionalnom nivou biće štampani u vidu postera tokom 2021. godine.

Direktorka škole Katarina Simeonov izrazila je veliko zadovoljstvo povodom ovog uspeha i čestitala nagrađenim đacima.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar