a

VIDEO: Dimitrov – Još 6 pozitivnih u Dimitrovgradu, naslućuje se izlaz, ali samo uz poštovanje mera

U Dimitrovgradu zabeleženo još 6 pozitivnih slučajeva koronavirusa, od čega su 5 utvrđeni putem antigen testova, a jedan preko PCR testa. U Domu zdravlja registrovano još 7 novih pneumonija, od kojih su 2 teže. Još 10 starih upala pluća se prate. Dva pacijenta u Nišu i dalje na respiratoru. Naslućuje se izlaz iz ove situacije, ali je za to potrebno pridržavanje protivepidemijskih mera. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR kazao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

“Situacija je nešto bolja nego prošle nedelje jer imamo manji broj pneumonija, ali je to i dalje visok broj za opštinu veličine Dimitrovgrada. U ovom trenutku je bitno poštovanje svih mera, ali i da napravite strategiju u porodici kako da se ne zarazite i kako ne bi preneli bolest na ranjive i stare, odnosno svaki pojedinac je dužan da preuzme odgovornost” – ističe predsednik opštine.

“Mislim da ćemo uspeti za dve do tri nedelje da izađemo iz ove situacije, ali moramo da budemo maksimalno disciplinovani. Epidemija polako jenjava, ali to nije razlog za opuštanje jer ona nije prošla” – zaključio je Dimitrov.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar